Verbouw woning

opdrachtgever:
Particulier

projectomschrijving:
Uitbreiding en verbouw bestaand woonhuis

locatie:
Bergen

aannemer:
Bouwbedrijf Appelman te Anna Paulowna

De opdrachtgever wilde voor zijn kinderen, die in het buitenland wonen, graag een gastenverblijf creëren. 
Het bestemmingsplan stond op de begane grond geen nieuwe bebouwing meer toe. Alleen in de hoogte waren er mogelijkheden en dan alleen nog op het voorste gedeelte van de bestaande bungalow. De nieuwe opbouw volgt precies de maximaal toegestane hoogtes van het bestemmingsplan.
Om het nieuwe volume goed te laten aansluiten bij de bestaande bungalow is er voor gekozen om zo weinig mogelijk details en materialen toe te passen. Zo wordt aan de voor- en achterzijde de dakbedekking, bestaande uit vlakke dakpannen, doorgezet op de gevels zonder toepassing van een goot. De zijgevels bestaan alleen uit verticaal geplaatste onderhoudsvriendelijke werzalitdelen. De bestaande schoorsteen is met hetzelfde materiaal opgehoogd tot boven de nieuwe nok. De nieuwe dakkapel is technisch zo uitgewerkt dat het alleen maar een kozijn lijkt zonder een zichtbare dakopbouw en zijwangen.
Het bestaande platte dak was te licht om de nieuwe opbouw te dragen. Om dit op te lossen is er een nieuwe verdiepingsvloer boven geplaatst die wel sterk genoeg is. De gehele opbouw is uitgevoerd in houtskeletbouw en van te voren in delen geprefabriceerd. Op de begane grond is in de bestaande situatie alleen een nieuwe trap geplaatst en een bestaande stalen kolom vervangen door een zwaardere waardoor de overlast tot een minimum is beperkt.

Scroll Up