Stolpboerderij

VERBOUWEN STOLPBOERDERIJ
Een volledige verbouwing en herindeling van een bestaande stolpboerderij. Aan het exterieur is alleen de traditionele halsgevel toegevoegd. Over de bestaande kapconstructie die we in het zicht hebben gelaten zijn geïsoleerde dakplaten (melkwit gebeitst) aangebracht en nieuwe dakbedekking, riet met pannen.

Het interieur is vrijwel volledig vernieuwd: geïsoleerde betonvloer met tegels en vloerverwarming, nieuwe verdiepingsvloer, nieuwe indeling badkamer en toilet.
De opzet is zo ruim mogelijk gehouden met een grote vide boven de woonkamer en keuken en zoveel mogelijk daglicht dat door de extra geplaatste dakramen uitbundig naar binnen valt. De trap naar de eerste verdieping is als een vrijstaand blok in de ruimte geplaatst. Met een oranje kleur en eikenhouten treden is het een opvallend object.
De nieuwe constructie-onderdelen zoals vloerliggers zijn in contrast met het bestaande vierkant uitgevoerd in verzinkt staal. Het hekwerk rond de vide is minimalistisch van rvs staaldraad. De tussendeuren vanuit de hoofdslaapkamer naar inloopkast en badkamer zijn van hardglas in een mat witte uitvoering.
Een bijzonder element is de stalen constructie voor het ophangen van de afzuigkap van de keuken dor het ontbreken van een plafond.
Alle kasten en de keukenindeling in de woning zijn ook door Architectenburo Admiraal-Stoute ontworpen.