SERRE

opdrachtgever:
particulier

projectomschrijving:
uitbreiding woning

locatie:
Schoorl

aannemer:
Wildeboer Bouw te Schoorl

De opdrachtgever wilde graag aan de achterzijde van zijn vrijstaande woning een serre plaatsen. Omdat hij geen idee had wat de mogelijkheden waren heeft hij ons gevraagd om in eerste instantie de bebouwingsmogelijkheden te onderzoeken en op basis daarvan een schetsontwerp en een raming van bouwkosten te maken. Na onderzoek bleek dat er genoeg ruimte was om de gewenste serre vergunningvrij te plaatsen. Om de serre en de bestaande woning op een natuurlijke wijze op elkaar aan te laten sluiten is er voor gekozen om het boeideel van de bestaande kap, qua maat, materiaal en overstek, door te zetten in het platte dak van de serre. Het platte dak wordt gedragen door grenen kolommen die zowel binnen als buiten zichtbaar zijn. Tussen de kolommen zijn aluminium kozijnen geplaatst die van vloer tot plafond lopen. Om een zo ruimtelijk en transparant mogelijk geheel te creƫren zijn er op de hoeken geen kolommen geplaatst, deze zijn iets uit de hoek geplaatst. Het glas loopt zonder hoekprofiel de hoek om.
Op het platte dak is een lange lichtstraat geplaatst om de bestaande woonkamer en keuken van voldoende daglicht te voorzien. De lichtstraat is met de hoge zijde naar het zuiden geplaatst om direct zonlicht te voorkomen.
Om opwarming in de zomer tegen te gaan zijn er aan de zuidzijde van de serre, aan de buitenzijde, elektrische screens geplaatst. De bakken van de screens zijn weggewerkt in het overstek waardoor in geopende toestand de screens niet zichtbaar zijn.

Naast het maken van een ontwerp en het uitwerken heeft Architektenburo Admiraal-Stoute voor de opdrachtgever de gehele bouw begeleidt.

Scroll Up