Recreatiewoningen

opdrachtgever:
MNR Property

projectomschrijving:
Nieuwbouw 29 recreatiewoningen Park Duynvallei

locatie:
Camperduin

aannemer:
Henselmans Bouwbedrijf te Noord-Scharwoude

landschapsarchitect:
Marcel Opgenoort

Op de plek van een voormalige camping in Camperduin is door MNR Property een nieuw vakantiepark ontwikkeld met 29 recreatiewoningen. Admiraal-Stoute heeft hiervoor het ontwerp gemaakt. Uitgangspunt voor de verschijningsvorm was het ontwerpen van een recreatiewoning die een sterk vakantiegevoel oproept. Die stoer en eenvoudig is, passend in een omgeving van zon, zee, strand en duinen. Daarnaast hebben de beperkende voorwaarden van het bestemmingsplan mede de vorm van de eigenzinnige kap bepaald. Per recreatiewoning was er boven het maaiveld een bouwvolume van 200m3 beschikbaar. Hierdoor was een traditionele indeling niet mogelijk. Door het beperkte volume is slapen niet op eerste verdieping georganiseerd maar in de kelder, die zich onder de gehele recreatiewoning bevindt.
Om aan te sluiten bij de omliggende bebouwing en enige variatie in het park zelf te bewerkstelligen zijn er in materiaal en kleur twee varianten ontworpen. Eén variant met een zinken dakbedekking en één variant met een rieten dakbedekking. Het merendeel van de recreatiewoningen heeft een rieten dakbedekking. Daarnaast accentueren de recreatiewoningen met een zinken kap binnen het park de infrastructuur of staan op het einde van een zichtlijn.
De indeling van beide varianten is gelijk. De kelder bestaat uit 2 slaapkamers en een luxe badkamer. De begane grond bestaat uit een gecombineerde woonkamer/keuken, toilet en een bergruimte.
Op de verdieping is een entresol en een vide met zicht op de woonkamer.
De opbouw bovengronds bestaat in zijn geheel uit prefab houtskeletbouw waardoor er een korte bouwtijd mogelijk was.
Ditzelfde ontwerp is door MNR Property ook toegepast in een kleiner vakantiepark van 11 recreatiewoningen, genaamd Weideduyn te Schoorl. In dit park is er alleen een rieten dakbedekking toegepast en is de kleurstelling van het exterieur iets anders.

Later was de Kunstzaal in gebruik als woning en atelier van schilder-dichter Lucebert. Rondom de Kunstzaal zijn de woningbouwblokken geïnspireerd op de Kunstzaal wat betreft de kleuren van metselwerk, kozijnen en deuren, de platte daken met grote dakoverstekken, de witte smalle boeidelen en de kubistische massa-opbouw.

Het blok woningen achter de kunstzaal is qua kleur metselwerk bewust verschillend gemaakt, deze woningen vormen een eenheid met een bestaand blokje woningen er tegenover. In totaal zijn er 26 huurwoningen gerealiseerd voor Kennemer Wonen. Een blokje met 4 koopappartementen bestaat uit koopwoningen.

Aan de Oude Bergerweg zijn twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. Deze woningen zijn gebouwd buiten het hofje en hebben dan ook  een gebroken kap en een andere materiaal- en kleurstelling.

Scroll Up