Bestaande bungalow

Een bestaande bungalow uit de jaren vijftig met een lage kap is volledig vergroot en gerenoveerd tot een moderne villa volgens de huidige normen op gebied van comfort, isolatie en duurzaamheid.

Alle kozijnen zijn vervangen door ramen met een rode verdeling. De bovenbouw is volledig met prefab-elementen in houtskeletbouw gemaakt en in twee dagen op de bouwplaats gemonteerd. De bestaande woning die op de begane grond was ingedeeld in een aantal kleinere ruimten is veranderd in een groot open ruimte met keuken, eet- en woonkamer. Aan de linker zijgevel is de gevel volledig van glas gemaakt. Door het overstek van de bovenverdieping ontstaat een deels overdekt en beschut terras. Het overstek doet in de zomer dienst als zonwering terwijl in de winter de zon diep de woonkamer in schijnt. Op de verdieping zijn drie ruime slaapkamers ontstaan. De hoofdslaapkamer heeft een eigen badkamer en inloopkast. In de hal is de volledige kap en spanten in het zicht wat een ruimtelijk effect geeft. Boven de voordeur geeft een in het dak geïntegreerd glaskozijn extra daglicht in de hal.

Scroll Up