Bedrijfshal

ECS
De opdracht was een nieuwe opslagloods/bedrijfshal met kantoorruimte te realiseren op een terrein direct naast een bestaand bedrijfspand dat Architektenburo Admiraal-Stoute enkele jaren eerder had ontworpen.

Het bedrijf verzorgt wereldwijd transport van paarden per vliegtuig in speciaal ontworpen aluminium stallen. Het opslaan, onderhouden en schoonmaken van de stallen moet in de nieuwbouw gaan plaatsvinden.

De opslagloods met een hoogte van 11 meter met een oppervlakte van 1000 m² is letterlijk vormgegeven als een ‘black box’. Het kantoorgedeelte heeft een klassieke opbouw: een plint van zwart metselwerk, twee lagen kantoorverdiepingen en een glazen opbouw met rondom uitzicht voorzien van een uitkragende dakrand. De aluminium kleurige materialen zijn een rechtstreekse verwijzing naar de wereld van de luchtvaart. De glaspuien aan de rechter zijgevel lopen van vloer tot plafond en zijn omkaderd door een grote aluminium lijst. Ze benadrukken het uitzicht richting het open landschap en de spoorlijn.

Scroll Up